Hladno Pivo
Hala sportova Novi Beograd
02. decembar 2011.

05. decembar 2011.

 
 
 
  Momci iz Gajinaca su prešli trnovit put od klupskog benda koji svoje prve demo snimke objavljuje davne 89-te do regionalne atrakcije koja promoviše svoj ovogodišnji studijski album Svijet glamura, u rasprodatim koncertnim prostorima.

Bend Hladno pivo je počeo sa svojom karijerom još davnih osamdesetih. Prvobitnu postavu su činili: Zok, Ted, Suba i Mile koji je najprepoznatljiviji član i zaštitni znak benda. U njihovom muziciranju osećaju se različiti rock uticaji, kako strani (Stones, Ramones, Sex Pistols, Motorhead, AC/DC), tako i domaći (Azra, Električni orgazam, KUD Idijoti, Zabranjeno pušenje). Pažnju publike skreću numerom "Bubašvaba" (čiji je spot snimljen za čitavih 200 DM) a svojim svirkama izazivaju burne reakcije publike, koje su se nekada završavale i prekidima koncerata.



Momci iz Gajinaca su prešli trnovit put od klupskog benda koji svoje prve demo snimke objavljuje davne 89-te do regionalne atrakcije koja promoviše svoj ovogodišnji studijski album Svijet glamura, u rasprodatim koncertnim prostorima.

Prvi od dva nastupa u Beogradu grupa Hladno pivo održala je 02. decembra 2011. u dobro ispunjenoj Hali sportova u Novom Beogradu.
Koncert je otvorio bend Combs čiji je trio opravdao izbor organizatora koncerta (Long play) za predgrupu Hladnom pivu prvog dana. Klinci iz Niša su svojim energetskim nastupom pružili odličan šlagvort u ono što je sledilo.



Uvodnim taktovima pesme "Kirbaj i kotlovine" Hladno pivo započelo je svoj dvoipočasovni nastup na kome je u centru pažnje bio novi album Svijet glamura koji se u pogledu zvuka razlikuje od onoga što smo navikli da čujemo od Kekina i njegove uigrane postave. Reklo bi se da omekšavaju jer godine lagano čine svoje...
U prvom delu koncerta dominirale su pesme sa novog albuma: "Carstvo pasea", "Ima da te lajkam", kao i "Svjet glamura", propraćene zanimljivim kostimiranim nastupom.
U već prepoznatljivom punk stilu bend se vratio sa numerama "Slobodan pad", "Dzepni bog", "Trening za umiranje", a na sceni se pojavljuje violončelista Stanko Kovačić kome je, predstavljajući ga publici, Kekin predložio da svoj zdravstveni problem sa kamencima, kad im vreme nije, reši Hladnim pivom!



Pesme koje su usledile, "Supermen", "Premali grad", "Fur immer punk", podigle su publiku na čuvenu šutku, a za sam kraj kreću dobro poznate stvari gde se publika stopila sa bendom, kao što su "Frizerska", "Konobar", "Pitala si me", "Ne volim te" uz primesu "Fotoaparata" i "Svijeta glamura" sa novog albuma.
Bisevi kreću sa numerama "Sreća", "Politika Planeta", "Svirajte mi nešto ljubavno", stvar poznatu po istoimenom filmu u kome su zabeležili interesantne sporedne role, i završavaju sa pesmom "Nije sve tako sivo".

Nema sumnje da bi Mile i družina još bolje funkcionisali u Beogradu na nekom open air- u u toplijim mesecima nego u zimskoj varijanti kada, budimo realni, više prija vruć čaj nego Hladno pivo.
Mile, imaj ovo u vidu!


Fotografije sa koncerta

tekst - vesna nerić
foto - nebojša mićković

 
 

koncerti


Svremenaši/Drugi način

Dom omladine Beograda
12.11.11.




Disciplin A Kitschme
Dom omladine Beograda
11.11.11.




Kanda Kodža i Nebojša
Dom omladine Beograda
04.11.11.




30. Skopje Jazz Festival
17.10. - 24.10.11.




Brian Ferry
Beogradska Arena
20.09.11.




BELEF 2011
Laibach
Letnja scena na Kalemegdanu
07.08.11.




BELEF 2011
Tav Falco Panther Burns
Ken Stringfellow

Letnja scena na Kalemegdanu
06.08.11.




Carlos Santana/Jimmy Cliff
Beogradska Arena
06.07.11.




Dr John & Lower 911
Boogaloo, Zagreb
02.07.11.




Judas Priest/Whitesnake
Beogradska arena
01.07.11.